U subotu, 8.lipnja 2024. u 10.00 sati, u katedrali sv. Stošije za vrijeme svečanog misnog slavlja zadarski nadbiskup mons. Milan Zgrablić za svećenike će zarediti tri đakona zadarske nadbiskupije. To su: Antonio Oltran, Tin Vidov i Rudi Juras.

Rudi Juras rođen je 1. ožujka 1978. u Zadru, kao drugo dijete od oca Jadrana i majke Karmele rođ. Mujan. U šesnaestoj godini primio je sakramente kršćanske inicijacije u rodnoj župi sv. Lovre u Kalima. Osnovnu školu pohađao je u Kalima i Preku, a u Zadru je završio srednju strukovnu školu. Više godina bio je zaposlen u poduzeću koje se bavi marikulturom. Dolaskom don Josipa Radića za župnika u župi sv. Lovre u Kalima 2005., potaknut njegovim propovijedima, Rudi se počinje dublje zanimati za vjeru i intenzivnije razmišljati o životu i svom životnom zvanju. Ulazi u molitvenu zajednicu Euharistijskog Srca Isusova i Marijina koju je don Josip osnovao u župi Kali. Nakon određenog vremena, u Jurasu sazrijeva odluka o svećeničkom pozivu. Postaje svećenički kandidat i bogoslov Zadarske nadbiskupije. Počekom 2019.,  kao bogoslov Zadarske nadbiskupije, postaje član Javnog vjerničkog društva Omnia Deo. Teološki studij završio je na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu, gdje je diplomirao 2023. godine.

Antonio Oltran rođen je 3. ožujka 1999., kao peto dijete Branka i Nade rođ. Bašić. Kršten je iste godine u rodnoj župi sv. Anselma u Ninu. Po završetku osnovne škole, 2013., upisao je strukovnu školu Vice Vlatkovića u Zadru, kao sjemeništarac u Nadbiskupskom sjemeništu ,,Zmajević“. Nakon položene državne mature, kao bogoslov Zadarske nadbiskupije, upisao je Filozofsko-teološki fakultet u Rijeci. Diplomirao je 2022. godine.

Tin Vidov rođen je 27. svibnja 1996. u Zadru, kao prvo dijete u obitelji Borisa i Elze rođ. Perin. Kršten je iste godine u rodnoj župi sv. Lovre u Kalima. Nakon završene osnovne škole u Kalima i Preku, upisuje Hotelijersko-turističku i ugostiteljsku školu u Zadru te maturira 2015. godine. Kao bogoslov Zadarske nadbiskupije, 2018. upisuje Filozofsko-teološki fakultet u Rijeci, gdje i diplomira u rujnu 2023. godine.

 

 

Related Posts